Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Matjesill med färskpotatis, fänkål och brynt gräslökssmör

Brynt smör gör det mesta godare, så även matjessill. Här blandas matjessillen med färskpotatis och krispig fänkål. Vid servering ringlas det brynta smöret med gräslök över.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna.
  2. Skiva fänkålen tunt, gärna på mandolin. Lägg i en bunke med isvatten.
  3. Bryn smöret och tillsätt hälften av gräslöken.
  4. Häll av sillen. Lyft upp fänkålen och låt rinna av på papper.
  5. Lägg den kokta potatisen på ett fat. Mosa potatisarna lätt med en gaffel. Fördela sill och fänkål över.
  6. Skeda det brynta gräslökssmöret över och strö över resterande gräslök vid servering. Servera med citronklyftor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 6 bufféportioner
  • 500 g färskpotatis
  • salt
  • 1 fänkål
  • 50 g smör
  • 1/2 dl finskuren gräslök
  • 1 burk matjessill (à 200 g)
  • klyftor av citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1027 kJ / 246 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer