Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Matjes med sushikick

Ett snabblagat recept på plockmat av matjessill med sushikick. Du kryddar sill med ingefära och körvel. Servera till förrätt med en kryddig dipp av soja och wasabi.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär hela matjessillfiléer först på längden och sedan i cm-breda bitar. Blanda inlagd ingefära med plockad körvel.
  2. Fördela ingefäran och körveln över sillbitarna. Blanda soja med wasabipaste.
  3. Droppa sojadippen över matjessillen. Servera i små skedar eller upplagda på fat med tandpetare.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 350 g hela matjessillfiléer
  • ca 100 g inlagd ingefära (sushi gari)
  • 4 msk plockad körvel (4 msk = 1 kruka)
  • 1/2 dl soja
  • 1 1/2 tsk wasabi (paste)
Lägg till i inköpslistan