Marsipanpotäter

4
0
Marsipanpotäter

Annorlunda ”potatisar” av marsipan. Gör marsipanen själv på mandel, socker och rosenvatten. Marsipangodis när det är som bäst med jordigt utseende av kakao.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2013

Marsipanpotäter

Ingredienser

35 st
200 g sötmandel
3 1/2 dl florsocker (3 1/2 dl motsvarar ca 200 g)
2 tsk rosenvatten eller vanligt vatten
1 tsk vatten
ev 1 msk rom eller amarettolikör
kakao att pudra över

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Tips

Pysselbrådis? Använd färdig mandelmassa och smaksätt eventuellt med rosenvatten och rom.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 267 KJ / 64 kCal
Fett 3 g
Salt 0 g
Kolhydrater 7 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden