ÖVER 60 MIN | Medel

Marsipanpotäter

Annorlunda ”potatisar” av marsipan. Gör marsipanen själv på mandel, socker och rosenvatten. Marsipangodis när det är som bäst med jordigt utseende av kakao.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 35 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skålla och skala mandeln. Mal den i mandelkvarn eller mixa fint i en liten matberedare.
  2. Sikta florsockret i en bunke. Blanda väl med mandel, rosenvatten, vatten och ev rom. Tillsätt mer vatten om det behövs.
  3. Täck med plastfolie. Låt vila i kylen minst 1 timme.
  4. Forma små potatisar av marsipanen. Pudra dem lätt med kakao runt om och skaka dem i handen så att de blir vackert "jordiga".

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Tips

Pysselbrådis? Använd färdig mandelmassa och smaksätt eventuellt med rosenvatten och rom.

Ingredienser

Portioner: 35 st
  • 200 g sötmandel
  • 3 1/2 dl florsocker (3 1/2 dl motsvarar ca 200 g)
  • 2 tsk rosenvatten eller vanligt vatten
  • 1 tsk vatten
  • ev 1 msk rom eller amarettolikör
  • kakao att pudra över

Näringsvärde
Per portion

Energi 267 kJ / 64 kCal