Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marinerad lax med kokossky

Laxfiléer som har legat i marinad på dillolja och mango chutney i minst ett dygn får en förträfflig och fulländad smak. Servera den grillade marinerade laxen till middag och bjud en spännande kokossky full av läckra smaker till. Alla mätta och glada!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda med övriga ingredienser till marinaden. Lägg i laxfiléerna, låt dem marinera i minst ett dygn före grillning.
  2. Kokosskyn görs strax innan det är dags att grilla. Skala och finhacka löken, ingefäran och vitlöken. Fräs det med mango chutneyn i ca 2 minuter. Slå på vinet och låt koka ihop ca 1 minut.
  3. Tillsätt kokosmjölken och koka ihop ytterligare några minuter. Smaka av med citronsaften.
  4. Grilla laxfiléerna några minuter på båda sidor. Pensla gärna med lite marinad under grillningen. Servera med kokossky och färsk lime.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar laxfilé (à ca 150 g)
Marinad
  • 1 dl dillolja
  • 1 msk mango chutney
  • 4 vitlöksklyftor
Kokossky
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 msk ingefära
  • 4 msk mango chutney
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 msk citronsaft
Garnering
  • 2 lime
Lägg till i inköpslistan