Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Enkel

Marinerad halloumi

Marinerad halloumi passar utmärkt som tilltugg till drinken eller på grillen, eller varför inte i en färgglad sallad? Här är det bara fantasin som sätter gränser! Stek tills gyllenbruna i stekpanna eller grilla om vädret tillåter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt halloumi i ostens veck och skär i centimeterstora tärningar.
  2. Blanda med vitlök, olivolja och oregano.
  3. Låt stå kallt i 30-60 minuter.
  4. Stek på ganska hög värme till de är gyllenbruna.
  5. Servera med tandpetare.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumiost.
Recept och bild i samarbete med Zeta.

Tips

Du kan även marinera större bitar och grilla på gillen som ett vego-alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 halloumiost (à 250 g)
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1/2 dl jungfruolivolja (gärna Extra Classico)
  • 3 msk färsk oregano (plockad och hackad)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1235 kJ / 295 kCal