Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mandelsoppa

Annorlunda och överraskande god soppa innehållande bland annat sötmandel, vitlök och vitvinsvinäger. En otippad kombination som blir en utsökt favorit!

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skålla och mal mandeln.
  2. Kantskär och lägg bröden i blöt i lite vatten i ett par minuter.
  3. Krama vätskan ur brödskivorna och kör dem och den malda mandeln i mixer eller matberedare med kniv till en slät massa. Pressa i vitlök och tillsätt citronsaften och -skalet, vinägern och oljan. Häll i vattnet lite i taget under mixning. Smaka av med salt och peppar.
  4. Låt stå svalt 1 timme före servering. Rör om ordentligt och garnera ev med lite citronrasp. Bjud gärna grissini till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g sötmandel
  • 2 tjocka skivor vitt bröd
  • 2 vitlöksklyftor
  • saft och skal av 1 citron
  • 1 msk champagnevinäger eller annan god vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • salt och peppar
  • ev citronrasp
  • grissini till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?