Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Mandelkubb

Recept på klassiska mandelkubb. Mandelkubb är en blandning mellan kaka och bulle som du enkelt gör av mandlar, smör, socker, ägg, filmjölk, mjöl och hjorthornssalt. Utsökt till kaffet!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225ºC.
  2. Riv bittermandeln fint. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ägg, filmjölk, bittermandel, hjorthornssalt och mjöl.
  3. Forma smeten till en rulle och skär den i bitar. Tillsätt lite mera mjöl om degen känns kladdig.
  4. Forma dem till fyrkantiga bullar. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Strö på pärlsocker och mandel. Grädda i 10-15 minuter.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(12)

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 7 bittermandlar
  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • 2 dl filmjölk
  • 5 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk hjorthornssalt
Garnering
  • 2 dl pärlsocker
  • ev 50 g mandelspån
Lägg till i inköpslistan