Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Mandel- och päronkaka med citron

En sagolik mandel- och päronkaka med citron som passar bra till jul. Blanda ihop mandelmassa med ägg och citron och häll upp i en form och toppa med päronklyftor i ett fint mönster. Dekorera med florsocker och ett rött band före servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 kaka portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Grovriv mandelmassa. Blanda med ägg, rivet skal av citron och citronjuice. Häll smeten i en smord form (24 cm i diameter, för 1 kaka) med löstagbar kant. Lägg ner skalade, urkärnade, klyftade päron. Grädda i nedre delen av ugnen 35–40 minuter. Låt svalna.
  3. Pudra med florsocker och knyt ett rött band runt kakan, så blir den extra julig.

Ingredienser

Portioner: 1 kaka
  • 500 g mandelmassa
  • 5 ägg
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 msk citronjuice
  • 3 skalade, urkärnade, klyftade päron
  • florsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?