Makrill melt med vitlöksfräst spenat och prätost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Makrill melt med vitlöksfräst spenat och prätost

Makrill i mackgrill – en riktig succé! Vitlöksfräst babyspenat, rödlök och några skivor prästost gör makrillen sällskap. Perfekt som lunch- eller brunchmacka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv vitlöksklyftan. Skala och hacka löken.
  2. Stek spenat och vitlök i oljan i en het stekpanna tills den är mjuk. Krydda med salt.
  3. Lägg spenat, makrill, rödlök och ost på underdelarna och lägg på överdelarna som lock.
  4. Grilla i smörgåsgrill ca 4 minuter tills osten har smält.

För alla

Fri från laktos och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 rödlök
  • 2 förp babyspenat (à 65 g)
  • 1 msk rapsolja
  • salt
  • 4 st bröd (gärna subs)
  • 250 g makrill i tomatsås
  • 8 skivor prästost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1553 kJ / 371 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept