Makaronipudding | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Makaronipudding

En riktig storfavorit i USA, en klassiker från det amerikanska köket som är en variant av pastagratäng. En svensk touch får denna pudding med stekt falukorv. Enkel att göra, kanske en ny favorit även i svenska hem?

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke. Smörj en ugnssäker form med hälften av matfettet.
  4. Skär korven i tärningar. Skala och hacka löken. Bryn den i restenav matfettet. Vänd ner korven och fräs tills den blir varm.
  5. Blanda makaroner, korv och lök i formen och häll över äggstanningen. Dela ostskivorna i halvor och lägg på.
  6. Sätt in makaronipuddingen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  7. Skär ner broccolin i bitar och koka i saltat vatten ca 4 minuter.
  8. Servera makaronipuddingen med ketchup och broccoli.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett. Uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port gammeldags makaroner
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 400 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 4 skivor cheddarost
  • 250 g broccoli
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3223 kJ / 771 kCal