Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Majsplättar med chiligräddfilssås

Mättande och nytt recept på klassiska plättar nu med majs och chiligräddfilssås. Majsplättarna är goda och relativt enkla att tillaga och den smakfulla gräddfilssåsen med chili ger plättarna sting.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop ägg, vetemjöl och mjölk till en klumpfri smet. Låt majsen rinna av och blanda ner i smeten. Krydda med salt och peppar. Tillsätt riven ost. Stek plättar av smeten i margarin eller smör i en stekpanna.
  2. Chiligräddfilssås: Blanda samman gräddfil, chilisås, paprikapulver, salt och chilipeppar.
  3. Servera majsplättarna med chiligräddfilssåsen och en blandad grönsallad samt bröd.

Tips

Tips! Rökt korv i tunna skivor är ett gott komplement till rätten om man saknar kött.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 burk majskorn (ca à 340 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl riven ost
  • 2 msk smör eller margarin
  • grönsallad
Chiligräddfilssås
  • 3 dl gräddfil
  • 1/2 dl chilisås
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm chilipeppar
Lägg till i inköpslistan