Majskolvar med vitlöks- och persiljesmör | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Majskolvar med vitlöks- och persiljesmör

Det här är mångas favorit! Majskolvar med vitlöks- och persiljesmör är en enkel och mycket smakfull rätt trots de få ingredienserna. Kryddsmöret sätter rejäl fart på majskolvarna!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta bort bladhölj och trådar som sitter runt om majskolvarna.
  2. Lägg ner majskolvarna i kokande saltat vatten. Koka dem mjuka ca 10 minuter. Pensla dem med lite olja och grilla dem runt om.
  3. Rör ihop matfettet med pressad vitlök och persilja. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  4. Servera majskolvarna med vitlökssmöret.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 färska majskolvar
  • olja
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 3 msk hackad persilja
  • salt och peppar
  • pressad citronsaft
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2005 kJ / 479 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden