Majsbröd | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Majsbröd

Fantastiskt och mättande matbröd bakat av bland annat polenta, vetemjöl, råsocker och hela majskorn. Servera brödet till maten eller ta en skiva som kvällsmål.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm mjölk och vatten till ca 37°C. Tillsätt oljan.
  2. Smula ner jästen i en stor skål eller assistentskål. Häll över degvätskan och lös upp jästen.
  3. Tillsätt råsocker, salt och avrunna majskorn. Rör om.
  4. Arbeta in polenta och vetemjöl lite i taget så mycket att degen släpper bunkens kant.
  5. Låt degen jäsa under bakduk ca 1 timme.
  6. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den smidig. Dela degen i två lika stora delar och forma till avlånga eller runda bröd (för 20 st). Lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
  7. Sätt ugnen på 200°C.
  8. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter.
  9. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 3 1/2 dl mjölk
  • 6 dl vatten
  • 4 msk majsolja
  • 50 g jäst
  • 2 msk råsocker
  • 1 msk salt
  • 1 dl majskorn
  • 1 dl polenta eller majsmjöl
  • ca 25 dl vetemjöl (25 dl motsvarar 1 500 g)
Lägg till i inköpslistan