Mac´n cheese

9
0
Mac´n cheese

Mac´n cheese är vad amerikaner kallar för comfort food. Varm, mättande mat som är enkel att tillaga. De nykokta makaronerna gräddas i en underbar ostsås tillsammans med stekt svamp, kapris och oregano. Serveras med en fräsch sallad på morötter och röd mangold. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016

Mac´n cheese

Ingredienser

4 portioner
4
port makaroner
1
gul lök
500 g
fryst svampmix
1 msk
smör eller margarin
1 dl
solrosfrön
2 msk
kapris
250 g
gröna ärtor
-
salt och peppar
5 dl
mjölk
1 msk
majsstärkelse
150 g
riven ost
1/2 tsk
torkad oregano
1/2 dl
ströbröd

Krispig sallad

2
morötter
65 g
röd mangold
1 msk
vitvinsvinäger
1 msk
olivolja

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria makaroner. Använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör äggfri: kontrollera att makaronerna inte innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2886 KJ / 690 kCal
Fett 24.1 g
Salt 3.23 g
Kolhydrater 76.2 g
Protein 35.8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept