Perfekt chokladfondant
Vår godaste chokladfondant är som en perfekt liten chokladvulkan, full med rinnig choklad. Det är en klassisk chokladfondant på kakao som du kan förbereda dagen innan och grädda precis innan servering. Det bästa är att du kan göra fondanten till din egen genom att lägga en ruta av din favoritchoklad i mitten.
Ingredienser
4 portioner
125 g choklad (70 %)
100 g osaltat smör
3 ägg
2 äggulor
1/2 dl strösocker
2 msk kakao
25 g mjöl (ca 2 1/2 msk)
smör och mjöl till formarna
4 rutor choklad (70%, valfri smak)
florsocker
vaniljglass
färska hallon
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produtker av choklad, smör och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt choklad, smör och glass mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärde per portion
Energi2968 KJ / 709 kCal
Fett47 g
Salt0.51 g
Kolhydrater56 g
Protein14 g
Kommentarer
Den här chokladfondanten är så god! Ska göra den som efterrätt på nyårsafton.
Karin
2023-12-18Kraftig chokladsmak och fantastiskt rinnig inuti.
Carolina
2023-11-05Min favorit dessert.
Mehayla
2022-07-19