Lumaconi med mozzarella och tomatsås

29
15
Lumaconi med mozzarella och tomatsås

Lumaconi, den lite större pastasorten, formad som snäckskal passar utmärkt till en tomatsås med krämig mozzarella. Tomatsåsen gör du matigare med hjälp av blomkålsris, perfekt om man vill smyga in mera grönsaker i en rätt utan att det märks!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2020

Lumaconi med mozzarella och tomatsås

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
2 msk
olja
1
vitlöksklyfta
250 g
blomkålsris
2 msk
japansk soja
2 msk
tomatpuré
500 g
passerade tomater
1 tsk
timjan
-
salt
-
peppar
4
port pasta (gärna lumaconi)
2
förp mozzarella (à 125 g)
1
förp tomatmix (à 250 g)
65 g
rucola

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Jonas

1/9/2021

Helt okej, men inte så mycket mer än så.

Andreas

11/17/2020

Supergott!! Det blev ingenting kvar efter denna middag 😅

Johanna

10/21/2020

Supergod och enkel att tillaga! Denna kommer jag göra fler gånger.

Näringsvärde per portion

Energi 2219 KJ / 530 kCal
Fett 18 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 64 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept