UNDER 30 MIN | Medel

Lumaconi med mozzarella och tomatsås

Lumaconi, den lite större pastasorten, formad som snäckskal passar utmärkt till en tomatsås med krämig mozzarella. Tomatsåsen gör du matigare med hjälp av blomkålsris, perfekt om man vill smyga in mera grönsaker i en rätt utan att det märks!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Skala och hacka löken. Fräs löken i oljan i en stekpanna med pressad vitlök och blomkålsris. När det börjar få lite färg, tillsätt soja och tomatpuré och fräs någon minut. Häll i passerade tomater och timjan. Låt såsen sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Skär mozzarella och tomater i bitar.
  5. Servera pastan med tomatsås, mozzarella, färska tomater och ruccola.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g blomkålsris
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g passerade tomater
  • 1 tsk timjan
  • salt
  • peppar
  • 4 port pasta (gärna lumaconi)
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
  • 1 förp tomatmix (à 250 g)
  • 65 g ruccola

Näringsvärde
Per portion

Energi 2219 kJ / 530 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept