Lumaconi med mozzarella och tomatsås

40
17
Lumaconi med mozzarella och tomatsås

Lumaconi, den lite större pastasorten, formad som snäckskal passar utmärkt till en tomatsås med krämig mozzarella. Tomatsåsen gör du matigare med hjälp av blomkålsris, perfekt om man vill smyga in mera grönsaker i en rätt utan att det märks!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2022

Lumaconi med mozzarella och tomatsås

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
1/2 blomkålshuvud (à ca 250 g)
2 msk japansk soja
2 msk tomatpuré
500 g passerade tomater
1 tsk timjan
salt
peppar
4 port pasta (gärna lumaconi)
2 förp mozzarella (à 125 g)
1 förp röd spetspaprika (à 200 g)
65 g rucola

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Byt blomkålen mot samma mängd blomkålsris.

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Anette

2022-05-19

Fantastisk enkel och riktigt supergod rätt. Över förväntan. Kommer göras fler gånger och fick högsta betyg av alla här. Körde både blomkål och lök i hushållsapparaten vilket gjorde tillagningstiden minimalisk

Monica

2022-05-16

En rätt som vi aldrig mer lagar till här hemma!

Jonas

2021-01-09

Helt okej, men inte så mycket mer än så.

Näringsvärde per portion

Energi 1815 KJ / 433 kCal
Fett 19 g
Salt 3.6 g
Kolhydrater 41 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden