Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lufsa

Lufsa är en av Ölands landskapsrätter, en variant på raggmunk och en slags ugnspannkaka. Lufsa gör du på råriven potatis, smör och mjölk. Slå smeten i en långpanna, strö skivor av lättrimmat fläsk över, grädda i ugnen och servera till kvällsmat.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv potatisen eller mal den i kvarn. Lägg massan i en grov handduk och låt vattnet rinna av.
  2. Tillsätt så mycket mjölk eller gräddmjölk att konsistensen blir som hos en kraftig pannkakssmet. Salta.
  3. Slå smeten i en väl smord långpanna. Lägg små råa fläskskivor över hela ytan. Grädda puddingen i 225°C 45-60 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 kg råskalad potatis
  • 2 1/2 dl mjölk eller gräddmjölk
  • 2 tsk salt
  • 4 msk smör eller margarin
  • 500 g lättrimmat sidfläsk
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?