Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lövbiff och krämiga kantareller

Härligt och höstigt avslutas denna veckan med ICA Matkassen. Den här snabblagade rätten med lövbiff och kantareller serveras med kokt potatis och rårörda lingon.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kantarellerna.
  2. Rör ihop lingon och socker.
  3. Skala potatisen och koka den i saltat vatten.
  4. Skala och hacka löken. Stek kantarellerna med löken i smöret och krydda med salt och peppar. Lyft ur svampfräset och stek lövbiffen. Häll på grädde, mjölk och svamp och låt puttra 5 min. Smaka av med senap, hackad rosmarin, salt och peppar.
  5. Servera lövbiffen med potatisen och de rårörda lingonen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd matfett, grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett och byt ut grädden och mjölken mot mjölkfria ris-, havre- och sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g kantareller
  • 1 1/2 dl lingon
  • 1/2 dl strösocker
  • 900 g fast potatis
  • 1/2 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • ca 600 g lövbiff
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk (gärna 3 %)
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 kruka rosmarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2295 kJ / 550 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer