Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Löksill

Löksill är en klassiker vid buffébordet till midsommar och jul. Nu kan du göra din egen löksill. Gul lök, purjolök och rödlök ger tillsammans smak i den här trevliga löksillen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lag: Koka upp samtliga ingredienser till lagen så att sockret löser sig. Låt svalna.
  2. Skär sillen i portionsbitar. Skiva rödlök, gul lök och purjolök. Varva sillbitarna med löken i en glasburk med lock.
  3. Sila lagen och slå över så att det täcker. Skruva på locket och låt sillen stå i kylskåpet ett dygn före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk inläggningssill (à 420 g)
  • 1 rödlök
  • 1 gul lök
  • 1/4 purjolök
Lag
  • 1/2 dl ättika (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • 3 kryddpepparkorn
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 710 kJ / 170 kCal
Fett: 12 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer