Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Löjromspotatis

Vill du att potatisen ska smaka lite extra så kan du fylla dem med en klick löjrom och spritsa på lite crème fraiche, strö över rödlök och garnera med en dillkvist. Riktigt smarrigt och enkelt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och koka potatisen mjuk. Låt den kallna.
  2. Skala och finhacka rödlöken. Vispa crème fraiche tjock.
  3. Låt ev. löjrommen rinna av genom ett kaffefilter. Skär av en liten topp på varje potatis och ställ dem på ett serveringsfat.
  4. Garnering: Lägg på en klick löjrom. Spritsa eller lägg på crème fraiche med en sked. Strö på rödlök och sätt i en liten dillkvist.

 

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 kg små potatisar
  • 1 rödlök
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g löjrom
Garnering
  • dillkvistar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer