Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ljummen quinoasallad

Ett snabblagat och utsökt recept på ljummen quinoasallad. Du gör den nyttiga salladen av bland annat quinoa, avokado, fänkål, rödlök, mango och ruccola. Passar utmärkt att servera till kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka quinoan i buljong eller vatten enligt anvisning på förpackningen.
  2. Dela och kärna ur avokadon. Ta ut köttet med en liten sked.
  3. Ansa fänkålen och skala rödlöken. Skär dem i tunna skivor.
  4. Blanda quinoa med avokado, fänkål, lök, mango och ruccola. Ringla över olja och strö över flingsalt.
  5. Servera gärna tillsammans med Karré al limone.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl quinoa (vit eller svart)
  • 2 avokador
  • 1 liten fänkål
  • 1 liten rödlök
  • 1/2 paket fryst, tinad mango i tärningar (à 250 g)
  • 1 påse ruccola (à 65 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!