Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Ljummen pastasallad med fetaost och gröna ärter

Pasta funkar alltid, och är den perfekta vardagsmaten när inspirationen tryter. Prova vårt recept på ljummen pastasallad med smakrik fetaost, ärter och spenat. Funkar även fint som picknick eller matlåda.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Mixa eller mosa Citronärterna och blanda med pastan, smulad fetaost och spenat. Ringla ev. över olivolja.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot mjölkproteinfritt ostalternativ eller tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
Redan färdigt
  • 1/3 sats citronärter (se länk i steg 1)
Tillsätt
  • 300 g pasta (gärna skruvar)
  • 150 g fetaost
  • ca 100 g spenat
  • olivolja
Till servering
  • skinka eller grillad kyckling
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer