Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ljummen bönsallad med lammkorv och mandel

Här är en både mättande och god maträtt att bjuda på där fräst lammkorv blandas ihop med en smakfull paprikasoppa. Ett tips är att hacka ner färsk oregano och vitlök för att lyfta smakerna ytterligare i såsen. Servera ljummen bönsallad till lammkorven med smak av spenat, rödlök och spiskummin.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bönsallad: Skölj bönsalladen i en sil och låt rinna av. Skala och skiva löken.
  2. Fräs löken i olivolja i en stekpanna. Krydda med spiskummin. Blanda i bönsalladen och låt den bli varm. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenaten. Lägg upp i en skål.
  3. Lammkorv: Dela korven i bitar och fräs dem i olivoljan i stekpannan.  Sänk värmen och häll i paprikasoppan, låt sjuda ca 6 minuter. Smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan och vänd ner den innan servering.
  4. Servera bönsalladen med korven och strö över mandel.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Tips

Färsk oregano och pressad vitlök är gott att hacka ner i såsen.

Ingredienser

Portioner: 2
Bönsallad
  • 1 förp bönsallad med matvete (à 410 g)
  • 1/2 rödlök
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • salt och peppar
  • 65 g babyspenat
Lamkorv
  • 300 g lammkorv
  • 1 tsk olivolja
  • 390 g paprikasoppa
  • 1/2 kruka persilja
  • 50 g rostade mandelspån
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3771 kJ / 905 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer