Linssoppa med potatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Linssoppa med potatis

Smarrig linssoppa med potatis. Vitlök, purjolök och lagerblad ger smak till denna enkla, men smakfulla soppa. Har du bråttom byter du ut de gröna linserna mot röda, då dessa kokar snabbare!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka vitlöksklyftan. Fräs den i olivolja i en kastrull.
  2. Skala och fintärna potatisarna. Ansa och skiva purjolöken.
  3. Lägg potatis, purjolök och lagerbladen i kastrullen. Häll på grönsaksbuljong. Tillsätt de gröna linserna eller puylinserna och koka under lock tills linser och potatis är mjuka.
  4. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera gärna med Bacon- och tomatmix.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
I övrigt är rätten fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Tips

Linserna får kortare koktid om man blötlägger dem ett par timmar. Röda linser kokar klart snabbast.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja
  • 3 potatisar
  • 1/2 purjolök
  • 2 lagerblad
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 dl gröna linser eller puylinser
  • salt
  • vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 620 kJ / 148 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept