Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Linssoppa

En lättlagad, värmande soppa baserad på röda linser är ett gott, vegetariskt middagsförslag. Spännande kryddning med en kombination av spiskummin, sambal oelek och kardemumma. Tillsätt en klick matyoghurt för en lenare smak. Servera med naanbröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i matfettet i en kastrull utan att den får ta färg.
  2. Rör ner kryddor och linser och häll på buljongen. Låt koka upp och sjud sedan i cirka 10 minuter till linserna blivit mjuka. Späd eventuellt med lite vatten om soppan tjocknar för mycket. Smaksätt med salt.
  3. Servera med naanbröd och yoghurt.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och naanbrödet. I övrigt är rätten äggfri.
Gör glutenfri: servera med lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 1/2 tsk malen kardemumma
  • 3 dl röda linser
  • 12 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • salt
Till servering
  • 4 msk matyoghurt
  • naanbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1469 kJ / 351 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept