Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Lingonchutney

Det här receptet på lingonchutney har spännande, sötsyrliga och kryddiga smaker av bland annat lingon, ingefära, kanel och balsamvinäger. Du tillagar den snabbt och lingonchutneyn är underbart god till kroppkakor eller kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Stek den i olja tills den blir mjuk.
  2. Häll i balsamvinäger, lingon, ingefära och kanel. Låt puttra på låg värme i ett par munuter.
  3. Smaka av med salt, peppar och ev socker om det behövs. Servera som tillbehör till kroppkakorna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 2 dl rårörda lingon
  • 1 tsk färskriven ingefära
  • 1 krm kanel
  • salt och peppar
  • ev socker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?