Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Levain

Gör ett underbart vetesurdegsbröd efter detta recept på levain. Gör din bröddeg av vetemjöl special, vatten, salt och en fördeg som stått några timmar. Låt sedan allt jäsa före du försiktigt viker ihop degen till ett bröd och gräddar. Gudomligt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fördeg: Blanda Vetesurdegsgrund, vetemjöl och vatten i en bunke. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur 3 timmar.
  2. Deg: Blanda fördegen med vatten och mjöl. Arbeta på låg hastighet i en maskin tills degen gått ihop och blivit jämn. Öka hastigheten, kör 1 minut och tillsätt sedan saltet. Kör ytterligare 1 minut på hög hastighet.
  3. Låt degen vila 2 timmar i en inoljad bunke täckt med plastfolie. Dra sedan i degen och vik den från ena kanten till den andra kanten i bunken. Var försiktigt så att inte luften trycks ut. Låt degen vila ytterligare 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 275°C i god tid innan brödet ska gräddas. Sätt in en plåt i ugnen.
  5. Häll ut degen på lätt mjölat underlag. Vik ihop degen från ena kanten till den andra. Lägg försiktigt brödet på den heta plåten. Ställ genast in mitt i ugnen.
  6. Sänk ugnsvärmen till 225°C efter 5 minuter.  Grädda ytterligare ca 20 minuter. Brödet ska ha fått fin färg och låta ihåligt när man knackar på det. Låt svalna på galler.

Ingredienser

Portioner: 1 bröd
Fördeg
  • 50 g vetesurdegsgrund
  • 60 g vetemjöl special
  • 50 g vatten ljummet
Deg
  • 2 dl vatten ljummet
  • 400 g vetemjöl special
  • 15 g salt
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer