Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Laxtårta

Laxtårtan är en uppseendeväckande och luxuös rätt som är lätt att lyckas med. Fantastisk som bjudrätt men även som ett inslag på buffébordet. Garnera med färska örter och citron- eller limeskivor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Strö grovsalt i en ugnssäker form och lägg i laxfilén med skinnsidan på saltet. Salta fisken och krydda med citronpeppar och peppar.
  3. Sätt formen i mitten av ugnen och tillaga ca 20 minuter. Vispa crème fraiche fluffigt och tjockt.
  4. Ta ut fisken och låt svalna i ca 10 minuter. Lägg crème fraichen på laxen och ställ sedan tillbaka i ugnen. Tillaga ytterligare ca 15 minuter.
  5. Garnera med valfritt tillbehör enligt ovan och servera nykokt potatis och en grönsallad till fisken.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/2 kg laxfilé med skinnet kvar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 tsk peppar
  • 8 dl crème fraiche
  • 1/2 dl grovsalt
Förslag till garnering
  • jordgubbar
  • färska örter såsom Rachad eller annan färsk örtkrydda och vattenkrasse
  • dill
  • citron
  • lime
  • röd fiskrom
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer