Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Laxpytt med romsås

Laxpytt med romsås är receptet på en frisk laxrätt med mandelpotatis. Potatis, bönor, zucchini och röd lök rostas i ugn. Den ljuvliga romsåsen har smak av pepparrot.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj/skrubba ev potatisen och skär den i bitar.
  3. Skär zucchinin i bitar. Skala och klyfta rödlöken. Blanda med potatis, bönor och olja i en långpanna. Salta och peppra. Rosta i ugnen ca 30 minuter. Vänd en gång.
  4. Skär laxen i bitar. Stek dem hastigt i lite olja i en stor panna. Salta och peppra. Vänd ner dillen.
  5. Romsås: Rör ihop lättcrème fraiche, rom och pepparrot.
  6. Lägg potatis och grönsaker på ett stort fat. Toppa med laxen och halverade körsbärstomater. Bjud romsås och citronklyftor till.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g mandelpotatis (alt vanlig potatis)
  • 1/2 zucchini (ca 150 g för 4 port)
  • 1 rödlök
  • 150 g gröna bönor (frysta eller färska)
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 600 g skinn- och benfri laxfilé
  • 3 msk hackad dill
  • 100 g körsbärstomater
  • 1 citron
Romsås
  • 1 burk lätt crème fraiche (à 2 dl)
  • 1 burk stenbitsrom (à 80 g)
  • 1/2 msk riven pepparrot
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2270 kJ / 540 kCal
Fett: 31 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB