Laxpaté med grönsaker | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Laxpaté med grönsaker

Här är en härlig laxpaté med grönsaker och förutom lax gör ingredienserna morot, palsternacka, ärter, ägg och vispgrädde patén både fyllig och matig. Laxpatén passar oerhört bra att servera med spenat, ärter, citron och en klick valfri rom.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär grönsakerna i långa smala stavar. Koka dem snabbt i lite lättsaltat vatten.
  3. Skär laxköttet i mindre bitar. Lägg dem i en matberedare och mixa tillsammans med ägg, chili och salt. Späd med grädden under mixning.
  4. Smörj en avlång form med smör. Häll i en tredjedel av smeten. Varva sedan grönsaksstavarna och ärterna med resten av smeten.
  5. Häll 1 centimeter vatten i en ugnspanna, ställ i formen och grädda i ca 40 minuter.
  6. Efter 10 minuter, när ytan stelnat något, lägg på ugnsfolie och grädda färdigt. Prova med en sticka att den är helt torr. Då är patén färdig. Låt den stå och svalna i 10 minuter.
  7. Skär med en kniv längs formens kanter så att den släpper fint. Stjälp upp patén. Om du inte ska servera den varm, lägg tillbaka patén i formen och förvara den i kylskåp. Servera med t ex spenatblad, gröna ärter, citron och en klick rom av det slag du vill kosta på.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1/2 paket gröna ärter (à 250 g)
  • 1 kg skinn- och benfritt laxkött
  • 4 ägg
  • 2 tsk hackad chilifrukt t ex serranochili
  • 1 msk salt
  • 8 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan