Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Laxfilé med mango, ingefära och nudlar

Ett recept på laxfilé med nudlar, som får en exotisk smak. Nudelsalladen gör du genom att blanda nudlar och paprika med rostade sesamfrön och en dressing med mango, lime och ingefära. Avnjut nudelsalladen och den ugnsbakad laxen med limeklyftor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen.
  2. Sätt ugnen på 150°C.
  3. Blanda sweet mango sauce med ingefära. Dela limen och pressa ur limesaft och tillsätt den. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna. Skär resterande limehalva i 4 klyftor (för 4 port).
  4. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och blanda med mangodressing, sesamfrö och paprika.
  5. Lägg laxen i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar. Sätt formen mitt i ugnen 12-15 minuter eller tills innertemperatur är 56°C.
  6. Servera laxen med nudelsallad och limeklyftor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sweet mango sauce. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein men innehåller gluten och ägg.
Gör glutenfri: välj nudlar utan gluten.
Gör äggfri: välj nudlar utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 frysta portionsbitar lax
  • 2 dl sweet mangosås
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 lime
  • 1 msk limejuice
  • 4 msk sesamfrö
  • 2 röda paprikor
  • 4 portioner äggnudlar
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?