Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Laxcarpaccio

Laxcarpaccio är en superb liten aptitretare eller förrätt som du gör på laxfilé och serverar kall. Den fint skurna laxfilén smaksätts med salt och peppar innan olja och strimlat limeskal strös över laxen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fryst, halvtinad laxfilé så tunt som möjligt. Banka ut skivorna lätt med handen och lägg på ett fat.
  2. Strö över flingsalt och ta några tag med peppar-kvarnen. Ringla en god jungfruolja över och strö över strimlat limeskal. Ställ kallt.
  3. Pressa limejuice över precis före servering. Garnera med lätt krossad rosépeppar.

Ingredienser

Portioner: 1
  • laxfilé
  • flingsalt
  • peppar
  • jungfruolja
  • strimlat limeskal
  • lätt krossad rosépeppar
Lägg till i inköpslistan