Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lax med bladspenat och pasta

Lax med bladspenat och pasta är en mumsig och smakrik fiskrätt! Fisken sjuds tillsammans med minimat, kryddmix och bladspenat. Garnera rätten med oregano och oliver.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken enligt förpackningens anvisning.
  2. Vispa ihop minimat, vatten och creamy citrus fish i en panna. Låt det koka upp under vispning. Lägg i laxen och sjud under lock 3-4 minuter.
  3. Lägg ner spenaten i pannan runt fisken. Koka upp.
  4. Garnera med oliver och oregano. 
  5. Till servering: Servera med fullkornspasta.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på cooking spicemix.
Gör mjölkproteinfri: använd soja- eller havrebaserad grädde.
Gör laktosfri: använd laktosfri matlagningsgrädde.
Gör glutenfri: Byt ut pastan mot glutenfri pasta (kan innehålla ägg), quinoa eller ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar laxfilé (à ca 120 g)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde (max 7 %)
  • 3 dl vatten
  • 1 påse easy cooking kryddmix creamy citrus fish
  • 1/2 påse djupfryst bladspenat med vitlök (à 450 g)
Till servering
  • fullkornspasta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2286 kJ / 546 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden