Laxdonburi

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
0
Laxdonburi

Donburi betyder skål på japanska och rätten som bär namnet består för det mesta just av en skål fylld med ris och topping. Här marinerar rå lax i en god sojasås, men det går lika bra med tofu eller stekt kycklinglår. Utsökt både som lunch och middag!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Laxdonburi

Ingredienser

2 portioner
2 dl  sushiris (eller råris)
150 g  frysta, tinade sojabönor
4 msk  japansk soja
1 msk  mirin
1 msk  riven ingefära
1 msk  färskpressad limejuice
2   schalottenlökar
1   morot
20 cm  rättika
200 g  skinnfri laxfilé
3 msk  rostade sesamfrön (eller furikake japansk fröblandning)

Till garnering

salladslök (eller rostadlök)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj salladslök eller glutenfri rostad lök.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3063 KJ / 734 kCal
Fett22.7 g
Salt5.99 g
Kolhydrater86.5 g
Protein38.7 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Lax teriyaki
Betyg 3.6 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sashimi med risnudlar och pepparrot
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkålstempura med korianderdipp
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Maki-sushi
Betyg 3.7 av 5.
110 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sushi med havskräfta och lax
Betyg 2.9 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Onigiri
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga