Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lasagne

Det här är en stor pastafavorit i många familjer och säkerligen finns lika många recept som det finns familjer. Våra kockar har valt att använda färska lasagneplattor som förkortar tillagningstiden och att toppa med mozzarella – precis som i Italien.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och riv vitlöken. Stek vitlök och färs ca 5 minuter i olja i en stor stekpanna. Rör ner oregano, krossade tomater och vatten. Låt koka ihop ca 3 minuter. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar (för 4 port).
  3. Skär tomaterna i 1/2 cm tjocka skivor och skiva mozzarellan tunt.
  4. Smörj en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm (för 4 port), med matfett.
  5. Varva köttfärssås, lasagneplattor samt hälften av kvargen och tomaterna i formen. Avsluta med resten av kvargen, tomatskivorna och mozzarellan. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Sallad: Lägg salladen i en skål och häll på en dressing av olivolja, vinäger, salt och peppar.
  7. Skär gurkan i stavar.
  8. Servera lasagnen med salladen och gurkstavar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk oregano
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 4 tomater
  • 125 g mozzarella
  • 1 tsk smör eller margarin
  • 300 g färska lasagneplattor
  • 250 g kvarg 1%
Sallad
  • 60 g salladsmix
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2256 kJ / 540 kCal