Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Lasagne

(236)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Ett förträffligt recept på lasagne för dig som är vegetarian, mjölkallergiker eller inte tål gluten. Välj antingen en mustig köttfärssås till din lasagne eller en smakrik vegetarisk sås. Béchamelsåsen är baserad på havredryck.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 9 ägg- och glutenfria lasagneplattor
Vegetarisk sås
  • 1 1/2 gula lökar i skivor
  • 1 pressad vitlöksklyfta (kan uteslutas)
  • 2 paprikor skurna i bitar
  • 1 zucchini i skivor
  • 2 msk olja
  • 1 dl grönsaksbuljong (se länk nedan)
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Köttfärssås
  • 400 g köttfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 2 msk olja
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 2 krm svartpeppar
Bechamelsås
  • 5 msk majsstärkelse
  • 10 dl havrebaserad drycker
  • 3 msk mjölkfritt flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Välj antingen att göra den vegetariska såsen eller köttfärssåsen till lasagnen.

  1. Vegetarisk sås: Fräs lök, vitlök och grönsaker i olja. Tillsätt Grönsaksbuljong, tomater och kryddor. Koka under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Köttfärssås: Fräs köttfärs och lök i oljan. Tillsätt tomatkross och kryddor. Låt puttra ca 5 minuter.
  3. Bechamelsås: Vispa ut majsmjölet med lite av havredrycken i en kastrull. Tillsätt resten av havredrycken och margarinet. Låt koka upp under omrörning. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Varva bechamelsås, plattor och köttfärssås eller vegetarisk sås i en form, ca 20 x 30 cm (för 4 port). Börja och avsluta med bechamelsås.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.

För alla

Kontrollera innehållet i buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Man kan även varva såserna med vanlig pasta. Om den inte är färsk, låt den först få ett snabbt uppkok i lättsaltat vatten.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer