Lantpaté med pistagenötter

Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
1
Lantpaté med pistagenötter

Den här lantpatén görs på kycklinglever, kalvfärs och rimmat fläsk. Pistagenötter ger både en spännande smak och välkommen konsistensbrytning. Servera gärna med cumberlandsås!

Lantpaté med pistagenötter

Ingredienser

30 portioner
450 g  färsk eller fryst kycklinglever
20   enbär
2 tsk  torkad timjan
2 tsk  torkad salvia
2 tsk  torkad rosmarin
1/2 tsk  mald svartpeppar från kvarn
3   vitlöksklyftor
250 g  skivat rimmat fläsk
500 g  kalvfärs
1 1/2 tsk  salt
3   ägg
1 dl  rött vin eller rött matlagningsvin
2 dl  vispgrädde
2 dl  pistagenötter (2 dl motsvarar ca 90 g)

Till servering

cornichons
bröd
cumberlandsås

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Det går utmärkt att frysa patén!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat

Kommentar

30 portioner måste vara fel

Britt ylva

2022-12-22

Näringsvärde per portion

Energi505 KJ / 121 kCal
Fett9.5 g
Salt0.6 g
Kolhydrater1.3 g
Protein8.5 g

Testa liknande recept

Smält sylta med pistage och cornichons
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingleverpastej med balsamico
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinglevermousse med cornichoner och rågbröd
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lantterrin med portvin och pistage
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingleversallad med krutonger
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinglevermousse på kronärtskocksbottnar
Betyg 0 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga