Lantpaté | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lantpaté

Lantlig och välsmakande paté gjord av kycklinglever, rökt skinka och fläskfärs. Lantpatén är smaksatt med gröna oliver, vitlök, krossad grönpeppar och dragon. Servera din paté med små gurkor, cumberlandsås, sallad och glutenfritt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175° C.
  2. Smörj en avlång form som rymmer 1 ½ liter (för 8 port).
  3. Stek kycklinglevern i lite matfett. Spara de finaste bitarna och hacka resten fint. Tärna skinkan fint. 
  4. Blanda samman samtliga ingredienser utom de undanplockade leverbitarna. Lägg hälften av smeten i formen. Lägg på leverbitarna och därefter resten av smeten.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme. Låt patén svalna.
  6. Servera patén med små gurkor, ev cumberlandsås, sallad och glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 8
  • mjölkfritt margarin
  • 200 g kycklinglever
  • 200 g rökt skinka
  • 500 g fläskfärs
  • ersättning för 2 ägg
  • 1 dl Fibrex
  • 2 dl havrebaserad grädde
  • 1 dl gröna kärnfria oliver
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 tsk vitpeppar
  • 2 vitlöksklyftor (kan uteslutas)
  • 1 tsk krossad grönpeppar
  • 1 tsk dragon eller annan örtkrydda
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 129 kJ / 305 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept