Lammnavarin, Fransk lammgryta

69
10
Lammnavarin, Fransk lammgryta

En härlig fransk lammgryta kan verkligen värma upp dig en kulen höstdag. Prova detta smakrika recept med fin smak av rosmarin, du kommer inte bli besviken! Puttra ihop ingredienserna till din varma lammnavarin och ät den med mos och färskt bröd.

Lammnavarin, Fransk lammgryta

Ingredienser

4 portioner
3 vitlöksklyftor
3 morötter
800 g grytbitar av lamm
2 msk olivolja
1 tsk rosmarin
3 msk tomatpuré
1 lagerblad
6 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
250 g steklök
1 msk majsstärkelse
250 g ärtor

Till servering

potatismos
bröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg. Servera med lämpligt potatismos.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkprotein: servera med mjölkfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

69

Kommentarer

Birgitta

2022-12-13

Lammgrytan blev mustig och god och smakade definitivt inte kofta! :-)

Kennet

2022-11-16

funkar det att köra receptet i slow cocker

Redaktionen ICAse

2022-11-17

Hej Kennet! Det är tyvärr inget vi har provlagat. Om du testar det så får du gärna skriva en ny kommentar och berätta hur grytan blev. 😊 Hälsningar Elina

Cecilia

2022-10-23

Jättegott! Glöm inte bröd det behövs för att suga upp såsen! Vill göra om snart!

Näringsvärde per portion

Energi 3576 KJ / 855 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden