Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Lammnavarin, Fransk lammgryta

En härlig fransk lammgryta kan verkligen värma upp dig en kulen höstdag. Prova detta smakrika recept med fin smak av rosmarin, du kommer inte bli besviken! Puttra ihop ingredienserna till din varma lammnavarin och ät den med mos och färskt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala vitlöken och morötterna, hacka vitlöken och skär morötterna i stavar.
  2. Bryn grytbitarna i oljan i omgångar i en gryta. Ta upp köttet.
  3. Fräs vitlök, morötter, rosmarin och tomatpuré ett litet tag. Lägg tillbaka köttet i grytan. Lägg i lagerbladet och häll på buljongen. Koka upp och skumma bort fettet. Koka grytan sakta under lock ca 1 1/2 timme.
  4. Skala löken och tillsätt i grytan. Koka sakta i ytterligare ca 30 minuter. Red av grytan med majsstärkelse utblandat med lite vatten.
  5. Tillsätt ärterna, smaksätt med salt och peppar, koka upp. 
  6. Till servering: Servera grytan med potatismos och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg. Servera med lämpligt potatismos.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkprotein: servera med mjölkfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 morötter
  • 800 g grytbitar av lamm
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk rosmarin
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 6 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 250 g steklök
  • 1 msk majsstärkelse
  • 250 g ärter
Till servering
  • potatismos
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3576 kJ / 855 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer