Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammfärsbiffar

Byt ut din vanliga nötfärs mot en roligare och lite smakrikare lammfärs och gör underbara lammfärsbiffar. Blanda färsen med bland annat lök, gurkmeja, persilja, curry och rostade sesamfrön. Makalöst gott och inte alls särskilt svårt.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg grillpinnarna i vatten. Skala och finhacka löken. Rosta sesamfröna i en torr het stekpanna.
  2. Blanda samman färs, lök, salt, gurkmeja, curry, persilja, sesamfrön och yoghurt till en slät färs.
  3. Forma färsen till 10-12 avlånga bullar (för 4 port). Trä dem på pinnarna och grilla över glöd i ca 15 minuter, vänd dem emellanåt.

För alla

Lammfärsbiffar är fria från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Olja spetten lätt så är det enklare att lossa färsen efteråt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk curry
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 dl matlagningsyoghurt
Lägg till i inköpslistan