Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingwraps med fetacrème

Recept på kryddiga kycklingwraps med utsökt fetacrème. Du marinerar kyckling i olja med chilipulver och vitlöksklyftor och serverar i tortillabröd tillsammans med tomat, rödlök, sallad och kräm av gräddfil och fetaost.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla och salta kycklingfiléerna.
  2. Marinad: Blanda ingredienserna till marinaden. Blanda i kycklingstrimlorna. Låt marinera i rumstemperatur 5-10 minuter.
  3. Fetacrème: Blanda gräddfil och honung. Smula ner fetaosten och rör om.
  4. Till servering: Skär tomaterna i bitar. Skala och skiva löken. Blanda tomater, lök och sallatsblad i en skål.
  5. Stek kycklingen i oljan på medelvärme tills den är genomstekt 5-10 minuter, rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
  6. Låt var och en göra sin egen wrap av brödet, salladen, kycklingen och crèmen.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil. Lite feta kan ev tålas, uteslut den annars.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen och fetaosten mot Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera innehållet i brödet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja till stekning
  • salt och peppar
Marinad
  • 1 1/2 tsk chilipulver
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
Fetacrème
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 2 msk flytande honung
  • 150 g fetaost
Till servering
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 65 g salladsmix
  • 1 förp stora tortillabröd
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2706 kJ / 647 kCal