Kycklingwok med Soy & Sweet Chili

15
0
Kycklingwok med Soy & Sweet Chili

Servera en underbart god och lättlagad wok med kyckling, paprika, sockerärtor och strimlad vitkål. En enkel rätt som alla kan hjälpa till att laga. Bryn kycklingen, tillsätt strimlade grönsaker och därefter woksåsen – voilá middagen är färdig på en kvart. Servera med risnudlar, naturligt glutenfria.

Skriv ut
Kycklingwok med Soy & Sweet Chili

Ingredienser

4 portioner
400 g
strimlad kyckling
2 msk
matolja
1
strimlad röd paprika
150 g
strimlade sockerärtor
200 g
strimlad vitkål
1/2
flaska woksås (à 125 ml, gärna Asian Wok Soy & Sweet Chili)

Till servering

4
port risnudlar (eller ris)

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på woksåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild från Santa Maria.

Gör så här

Tips

Byt ut kycklingen mot samma mängd strimlad entrecote eller lövbiff och tillaga på samma sätt.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1832 KJ / 438 kCal
Fett 10 g
Salt 2 g
Kolhydrater 55 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept