Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kycklingwok med Soy & Sweet Chili

Servera en underbart god och lättlagad wok med kyckling, paprika, sockerärtor och strimlad vitkål. En enkel rätt som alla kan hjälpa till att laga. Bryn kycklingen, tillsätt strimlade grönsaker och därefter woksåsen – voilá middagen är färdig på en kvart. Servera med risnudlar, naturligt glutenfria.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn den strimlade kycklingen i oljan.
  2. Tillsätt de strimlade grönsakerna och woka eller stek på hög värme i 1-2 minuter.
  3. Häll i woksåsen och rör om.
  4. Till servering: Garnera med sesamfrön och servera med nudlar eller ris.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på woksåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild från Santa Maria.

Tips

Byt ut kycklingen mot samma mängd strimlad entrecote eller lövbiff och tillaga på samma sätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g strimlad kyckling
  • 2 msk matolja
  • 1 strimlad röd paprika
  • 150 g strimlade sockerärtor
  • 200 g strimlad vitkål
  • 1/2 flaska woksås (à 125 ml, gärna Asian Wok Soy & Sweet Chili)
Till servering
  • 4 port risnudlar (eller ris)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1832 kJ / 438 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer