Kycklingwok med ris

75
18
Kycklingwok med ris

Låt kycklingwok bli kvällens middag. Kyckling och grönsaker fräser du först var för sig. Lägg allt i en stekpanna och addera den söta teriyakisåsen som lyfter denna rätt till en helt ny nivå. Servera med antingen ris eller nudlar, beroende på vad du föredrar, klyftor av lime och glöm inte att strössla över de nötiga sesamfröna. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2021

Kycklingwok med ris

Ingredienser

4 portioner
600 g
strimlad kycklingfilé
500 g
wokgrönsaker
250 g
woksås (gärna asian woksauce teriyaki)
1
lime

Att ha hemma

4
port ris eller nudlar
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
1 msk
sesamfrö

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på woksåsen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri teriyakisås.

Gör så här

Tips

Byt ris mot nudlar.

Vad tyckte du om receptet?

75

Kommentarer

Emma

2021-05-09

Super tråkigt att inte det fanns teriyakisås till. Inte alls lika gott men gick att äta.

Maarit

2021-05-09

Enkelt och gott. Vi fick dock äta wocken med sötsursår (som vi hade hemma) för det fanns ingen sås i matkassen.

Pernilla

2021-05-08

Gott och enkelt fick dock söt sur sås ist.. Snörde i en msk sambal, en gul lök och vitlök👍

Näringsvärde per portion

Energi 2320 KJ / 555 kCal
Fett 11 g
Salt 5.8 g
Kolhydrater 67 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept