Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Kycklingwok med ris

Låt kycklingwok bli kvällens middag. Kyckling och grönsaker fräser du först var för sig. Lägg allt i en stekpanna och addera den söta teriyakisåsen som lyfter denna rätt till en helt ny nivå. Servera med antingen ris eller nudlar, beroende på vad du föredrar, klyftor av lime och glöm inte att strössla över de nötiga sesamfröna. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek kycklingen i hälften av oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg upp på en tallrik.
  3. Stek wokgrönsakerna i resten av oljan. Rör i kyckling och woksåsen och låt det bli varmt.
  4. Skär limen i klyftor.
  5. Servera kycklingwoken med ris och lime. Strö över sesamfrö.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på woksåsen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri teriyakisås.

Tips

Byt ris mot nudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g strimlad kycklingfilé
  • 500 g wokgrönsaker
  • 250 g woksås (gärna asian woksauce teriyaki)
  • 1 lime
Att ha hemma
  • 4 port ris eller nudlar
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 msk sesamfrö
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2320 kJ / 555 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer