Kycklingwok med banan | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingwok med banan

Banan är en otippad och undervärderad smaksättare i maträtter. Den här välsmakande kycklingwoken gör sig utmärkt med den smakfulla currysåsen och de söta bananerna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
  3. Woka kyckling och purjo i olja 6-8 minuter under omrörning.
  4. Skala och skiva bananerna. Låt dem fräsa med en kort stund i woken.
  5. Krydda med salt och peppar.
  6. Sås: Smaksätt fraichen med salt, peppar och curry.
  7. Servera kycklingwoken med ris och sås. Bröd och sallad är gott till.

För alla

 

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Strö gärna nötter över den färdiga woken, om alla tål dem, t ex cashew- eller jordnötter.

Gröna tipset: Byt ut kycklingen mot röda bönor om du inte vill äta kött.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl basmatiris
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 purjolökar
  • 1 msk olja
  • 2 bananer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Sås
  • 2 dl crème fraiche (max 5%)
  • 1 1/2 tsk curry
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2560 kJ / 560 kCal
Fett: 10 g
Läs mer om näringsvärden