Kycklingtacos med pico de gallo
En ny favorit till fredagsmyset! Kryddig kyckling serveras i tortillabröd tillsammans med krämig fetaost, den fräscha mexikanska tomatsalsan pico de gallo och sötsyrlig picklad chili för sting.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021
Ingredienser
4 portioner
Pico de gallo
3 - 4 tomater
1 msk hackad gul lök
1 dl hackad koriander
2 msk finhackad röd chili
1 1/2 msk färskpressad limejuice
1/2 tsk salt
Picklad chili
1 dl strösocker
5 msk risvinäger
1 tsk salt
2 dl vatten
8 färska chilifrukter (gärna röd/och eller grön chili)
500 g kycklinglårfilé
1 msk olja
1 förp kyckling taco kryddpasta (à 100 g)
Till servering
8 - 12 små tortillabröd
150 g fetaost
färsk koriander
För alla
Kontrollera noga innehållet i kryddpasten/kryddmixen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Byt 1 förp kryddpasta à 100 g mot 1 förp tacokrydda à 28 g (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Skulle rekommendera att skippa chili i pico de gallo. Blir lite väl starkt annars. Mycket gott däremot :)
Maria
2021-11-20Jädrar vad stark den picklade chilin blev. Men goda smaker om vi snålade med den.
Anna
2021-11-08