Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Kycklingspett

Ett smakrikt recept på härliga kycklingspett som passar perfekt att grilla i sommar. Du gör spetten av kycklingfilé, hoisinsås, soja, chiliflakes, salladslök och chilifrukt. Kan även stekas!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 spett portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfilé i mindre bitar. Koka samman en glaze av hoisinsås, soja och sechuanpeppar eller chiliflakes.
  2. Marinera kycklingen i hälften av glazen i några timmar.
  3. Ta upp och trä på halverade träspett.
  4. Stek/grilla kycklingspetten. Pensla kycklingen med resterande glaze mot slutet.
  5. Strö över strimlad salladslök blandad med finhackad chilifrukt vid servering.

Ingredienser

Portioner: 30 spett
  • 900 g kycklingfilé
  • 1 1/2 dl hoisinsås
  • 3/4 dl soja
  • 1 - 1 1/2 tsk sechuanpeppar eller chiliflakes
  • 1 dl strimlad salladslök
  • 1 finhackad chilifrukt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer