UNDER 30 MIN | Medel

Kycklingsoppa med smulade nachos och koriander

En färgglad kycklingsoppa står på kvällens meny! En färdig morotsoppa står som basen där du adderar bland annat kidneybönor, kokosmjölk, strimlad kycklinglårfilé och den smakrika kryddan koriander! Ät den med smulade nachoschips och middagen är redo att avnjutas.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs kycklingen i oljan i en gryta. Krydda med salt och peppar.
  2. Sänk värmen och rör i soppan samt kokosmjölken. Låt sjuda i 5 minuter.
  3. Häll av majsen och rör i den och kidneybönorna i soppan och sjud ca 5 minuter.
  4. Smula chipsen och hacka koriandern.
  5. Servera soppan med nachos och koriander.

För alla

Kontrollera noga innehållet i soppan.
Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Smaka av soppan med sambal oelek och spiskummin.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 300 g strimlad kycklinglårfilé
  • 1 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 390 g morotssoppa
  • 2 dl kokosmjölk
  • 150 g majskorn
  • 1 förp kokta kidneybönor utan lag (à 120 g)
  • 100 g nachochips
  • 1 kruka koriander

Näringsvärde
Per portion

Energi 3871 kJ / 922 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept