Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Kycklingsoppa

(5)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Ett snabblagat och gott recept på kycklingsoppa med smak av curry. Den härliga soppan gör du av bland annat kyckling, äpple, lök och grädde. Passar barn såväl som vuxna!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2011
Till matkassen

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 baguetter
  • 450 g kycklinglårfiléer
  • 1 rött äpple
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk curry
  • 2 förp passerade tomater (à 500 g)
  • 1 dl vatten
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 tärningar grönsaksbuljong eller fond (2 tärningar motsvarar 3 msk fond)
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen och grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla kycklingen tunt. Kärna ur och tärna äpplet. Skala och hacka löken.
  3. Fräs kycklingen i matfettet. Tillsätt äpple, lök och curry.
  4. Blanda ner tomater, vatten, grädde och buljongtärningar.
  5. Låt soppan koka 5 minuter. Smaksätt med rödvinsvinäger, salt och peppar.
  6. Servera soppan med baguetterna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkfritt bröd. Använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Näringsvärde
Per portion

Energi
2308 kJ / 550 kCal
Läs mer om näringsvärden