Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Kycklingsoppa

Ett smarrigt recept på en mättande kycklingsoppa med smak av spiskummin, koriander, kanel och sambal oelek. Toppa kycklingsoppan med kikärter, torkade aprikoser, cashewnötter och avokado.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek kokta kikärter i olja med spiskummin, koriander och kanel i ca 5 minuter.
  2. Värm kycklingsoppan med sambal oelek.
  3. Toppa med kikärterna, strimlade torkade aprikoser, rostade cashewnötter och avokado skuren i tärningar.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1/2 msk olja
  • 1 1/2 dl kokta kikärter
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm koriander
  • 1 krm kanel
  • 1 kyld, färdig kycklingsoppa (à ca 500 ml)
  • 1 1/2 krm sambal oelek
  • 4 strimlade torkade aprikoser
  • 2 msk rostade cashewnötter
  • 1/2 avokado
Lägg till i inköpslistan