Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingsoppa

Smakrik och het kycklingsoppa med äggnudlar, purjolök, sweet chilisås och grovhackad färsk koriander. Denna goda soppa med nudlar och kyckling tillagar du både snabbt och enkelt.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten med hönsbuljongtärningarna, sänk värmen. Tillsätt sweet chilisåsen, sojan och sesamolja.
  2. Plocka köttet från kycklingen och blanda ner i buljongen. Tillsätt nudlarna.
  3. Låt sjuda i någon minut tills allt blivit varmt (nykokta nudlar tillsätts precis före serveringen).
  4. Rör till sist ner koriandern samt purjolöken.
  5. Lägg upp nudlarna i soppskålar och häll över buljong.

Ingredienser

  • 1/2 grillad kyckling
  • 200 g äggnudlar
  • 2 dl strimlad purjolök
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 4 msk sweet chilisås
  • 1 msk soja
  • 1/2 tsk sesamolja
  • 1 dl grovhackad färsk koriander eller torkad (1 dl färsk motsvarar 1 tsk torkad)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?