Kycklingpasta med tomater

11
5 Klimatsmart
Kycklingpasta med tomater

Denna rätt kan påminnas om en vanlig spaghetti och köttfärssås, men icke! Här använder vi istället kycklingfärs, och smaksätter såsen med lite paprikapesto. Ihop med matlagningsgrädden kokas detta samman, och du häller sedan såsen över en bädd av spaghetti.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2020

Kycklingpasta med tomater

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna spaghetti)
500 g
kycklingfärs
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
3 msk
pesto paprika
1/2
ask plommontomater (à 500 g)

Att ha hemma

2 tsk
olja
-
salt
-
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston. 
Innehåller laktos och mjölkprotein. 
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Alexandra

5/28/2020

Det här var gott 👍

Paulina

5/27/2020

Mums tog mer pesto i och grädde

Brigitta

5/19/2020

En kycklingbuljongtärning, vitlöksklyfta och extra pesto så blev det riktigt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2521 KJ / 601 kCal
Fett 24 g
Salt 1.7 g
Kolhydrater 57 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept